שולחן עורך • סלט עוף ובטטות מקורמלות ואגוזים

    בופה No Comments on שולחן עורך • סלט עוף ובטטות מקורמלות ואגוזים
    9:42
    03.05.24
    הרב אייל אונגר No Comments on למה חשוב לי לדעת מה חושבים עליי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    לפניכם מתכון מדהים של שילוב מיוחד מאוד של נתחי עוף מוקפצים, בטטות, אגוזים ועוד כמה דברים טובים…

    לסלט:
    2 חזות עוף חתוכים לרצועות
    2\1 כפית פפריקה
    שן שום כתושה
    3 כפות שמן אגוזים
    2 כפות שמן אגוזים
    2 בטטות קטנות חתוכות לקוביות קטנות
    2 כפות סוכר או סילאן
    ¼ כפית מלח
    ¼ כפית פלפל שחור
    ½ בצל סגול חתוך לרצועות דקיקות
    ¼ כוס חמוציות מיובשות או צימוקים
    ½ כוס אגוזי מלך או שקדים קלויים קצוצים גס

    לרוטב:
    4 כפות שמן
    2 כפות מיץ לימון
    2 כפות דבש
    שן שום כתושה
    ¼ כפית מלח
    קורט פלפל שחור גרוס טרי

    ההכנה:
    מערבבים את רצועות העוף עם הפפריקה השום ו-3 כפות השמן ומניחים לספיגת טעמים.
    במחבת בינונית מחממים את 2 כפות השמן, מוסיפים את קוביות הבטטה ומקפיצים אותן כ-5 דקות.
    בוזקים על הבטטות את הסוכר, הפלפל השחור והמלח וממשיכים להקפיץ עד שהבטטות רכות אך עדיין מוצקות.
    מוציאים את הבטטות מהמחבת. מעבירים אל המחבת את אגוזי המלך ומקפיצים אותם כ-2 דקות.
    באותה מחבת מקפיצים את רצועות העוף כ-6 דקות,. מסירים מהמחבתעל האש ומקררים מעט,. מעבירים אותן לקערה ומוסיפים את שאר רכיבי הסלט.

    מערבבים היטב את כל רכיבי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים בעדינות.
    הסלט במיטבו מיד לאחר ההכנה, אך אפשר להכינו עד 24 שעות לפני ההגשה.

    רוצים עוד מתכונים? בואו לעשות מנוי למגזין "בופה" היוקרתי
    רק 80 ש"ח לשנה ותקבלו עד הבית 6 גליונות עם שלל מתכונים, טיפים, רעיונות ועוד..
    חייגו: 03-7580060



    0 תגובות